Mainau.jpg

Bodensee med Mainau & vin i Alsace

Vår sommarresa 2022 innehåller många upplevelser.

Eller vad sägs om hela Romantische Strasse, båtutflykt till Mainau, exklusiv vinprovning vid ett av Alsaces finaste vinhus samt en tankeväckande halvdagsutflykt till det otäckt välbevarade koncentrationslägret Struthof?

Bland annat.

Storkar_0163W.jpg

Vi sammanstrålar i den tyska husbils- och seglarorten Heiligenhafen som ligger strax söder om Puttgarden. Där äter vi en välkomstmiddag tillsammans och lär känna varandra en aning. Sedan åker vi några etapper ner genom Tyskland och samlas i andlöst vackra Rothenburg ob der Tauber. Därifrån fortsätter vi så småningom i sakta mak nedför resten av Romantikvägen och gör kanske ytterligare något stopp.

I orten Konstanz vid stranden av Bodensjön blir vi kvar lite extra, för därifrån ska vi bland annat göra en utflykt med båt till Bernadotte-ön Mainau som vid denna tid på året exploderar av prunkade sommarblomster, och till den härliga vinbyn Meersburg där det går att bekanta sig med traktens fina vita viner.

rothenburg-plonlein.jpg
Meersburg_W.jpg

När vi har smält intrycken från denna vackra del av Tyskland drar vi vidare till franska Mulhouse och Schlumpf-museet med dess världsunika samling av luxuösa bilar!

Så småningom puttrar vi in i gulliga vinbyn Ribeauvillé som blir vår bas för ett antal dagar då utflykter och upplevelser varvas med lugn och ro och vanligt umgänge. Kanske med någon quiz, lite musik som någon bjuder in till eller bara lite snack över ett glas eller en kopp.

bugatti-museum (3).jpg
Ribeauville_0159W.jpg

I Ribeauvillé bjuder vinhuset Louis Sipp, med generationen Etienne och Martine Sipp, in till visning av sina vinodlingar på de branta slutningarna runt byn. Därefter får vi en exklusiv provning av husets egna viner av olika druvor och årgångar.

Både Martine och Etienne är också suveräna på att tipsa om bra kombinationer mellan mat och vin. Och båda pratar utmärkt engelska så det är bara att fråga på!

Sipps_0088W.jpg

En dag i lite dovare ton blir det när vi tar en gemensam buss upp till Struthof i Vogeserna. Ett berg som före andra världskriget var ett populärt rekreationsområde, men  som under kriget förvandlades till ett dödligt arbetsläger där fångarna bröt sten till Hitlers skrytbyggen i Berlin tills de stupade. Eller inte orkade bidra längre och gasades till döds.

Efter den påminnelsen behöver vi äta tillsammans och prata av oss. Det gör vi över en tarte flambée, traktens egen förädlade variant av pizza.

Struthof_0010W.jpg

I Alsace kommer du att upptäcka att storkar är lika vanliga där som skator här. Men det finns vassare fåglar än så att skåda, och det gör vi i Kintzheim där man kör en spektakulär show med tränade rovfåglar och humoristiska gamar.

Bland alla dessa aktiviteter ska vi också se till att göra tid för egna cykelutfärder eller promenader bland de vackra vingårdarna. För att inte tala om läckra inköp i de välsorterade franska matbutikerna. Detta är en av Margaretas favoritsysselsättningar, så det finns välvillig hjälp att få i supermarchén!

Falk_0057LÅG.jpg

Detta längtar vi redan efter!

Gör du också? Skriv några rader till oss, så får du veta ännu mer!

Bodensee & Alsace  3 – 17 juni 2022

Pris 16.900 kronor

för två personer i en husbil

 

I priset ingår:

14 övernattningar på camping eller ställplats

Välkomstmiddag i Tyskland inklusive dryck

"Apéro" – drink med tilltugg lite då och då

Båttur till Mainau och Meersburg

Utflykt till Struthof

Middag med tarte flambée inklusive dryck

Trerätters avskedsmiddag i Ribeauvillé inklusive dryck

Samtliga inträdesavgifter till museer

Vinprovning

Kartor och hjälp med GPS-inställningar

Guidning och hyfsad tolkhjälp vid behov

Corona-info: Samtliga gemensamma aktiviteter kommer att vara arrangerade

på ett coronasäkert sätt. Vaccinationspass krävs bland annat på campingar, restauranger och vinprovningar.

Mer info om detta via mejl efter intresseanmälan.

Anmäl ditt intresse här, så berättar vi ännu mer!