top of page
  • Skribentens bildMargareta Jonilson

Det kostar på att slimma ...

Uppdaterat: 21 maj 2019

Läget, läget, läget - bah, sånt behöver vi nomader inte haka upp oss på alltför länge. Trivs vi inte flyttar vi ju bara på oss.

Nej, men vikten, vikten, vikten är vi ständigt upptagna av.


Nu var det köks- och badlinne vi fick fokus på i helgen. Tjock frotté tar plats och torkar långsamt. Blir snabbt lite mögigt om ni frågar mig. Alltså drog vi iväg till Klässbols linneväveri utanför Arvika för att göra en framtidsinvestering.


En av poängerna med att downsiza inför plåtislivet är att få en giltig ursäkt att shoppa ljuvliga linneprodukter på Klässbols linneväveri. Lätta och snabbtorkade, lyder ursäkten.

Ska vi nu vara ute med plåtisen och ha den som enda bostad i kanske ett år lär vi få räkna vartenda gram och varenda kubikmillimeter noggrant. Det blir inte alltid gratis, men i det långa loppet lär det jämna ut sig, för en av idéerna med vårt nya slimmade liv är ju just att slimma. ”Den som har minst prylar när hon dör vinner” är vårt nya valspråk.


Men den här gången fick vi alltså göra ett nytt inköp för att kunna slimma. Å andra sidan - vilket inköp! Två våfflade badhanddukar i linne per skalle och två ansikts- och handhanddukar i liknande struktur.


Sedan tidigare har vi ärligt talat en hel packe Klässbolshanddukar av olika slag och dessa kommer till användning som kärlhanddukar och handhanddukar i köket. Och som släng till den som lagar mat, det vill säga Moi.

Efter väl förrättat värv sitter det fint med en gofika på café Kvarnen på andra sidan vägen från Klässbol.

En bonus i sammanhanget är att vi har lite drygt en timmes bilresa till Klässbol och deras ljuvliga butik i själva väveriet. Där ligger priserna generellt tio procent under dem i andra butiker eller på nätet, och i avdelningen för andrasortering (små felvävnader som alltid är markerade så att man kan ta ställning till hur mycket de stör) kan man spara lika mycket till.


Nu väntar vi bara på att få blöta ner oss riktigt ordentligt så att vi får se vad badlakanen går för!


(För övrigt vill vi påpeka att vi inte är influerade till det här inlägget med hjälp av sponsorpengar, vi gillar vårt Värmland och allt gôtt en kan köpa där ändå!)

193 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page