top of page
  • Skribentens bildMargareta Jonilson

Det kostar pÄ att slimma ...

Uppdaterat: 21 maj 2019

LÀget, lÀget, lÀget - bah, sÄnt behöver vi nomader inte haka upp oss pÄ alltför lÀnge. Trivs vi inte flyttar vi ju bara pÄ oss.

Nej, men vikten, vikten, vikten Àr vi stÀndigt upptagna av.


Nu var det köks- och badlinne vi fick fokus pÄ i helgen. Tjock frotté tar plats och torkar lÄngsamt. Blir snabbt lite mögigt om ni frÄgar mig. AlltsÄ drog vi ivÀg till KlÀssbols linnevÀveri utanför Arvika för att göra en framtidsinvestering.


En av poÀngerna med att downsiza inför plÄtislivet Àr att fÄ en giltig ursÀkt att shoppa ljuvliga linneprodukter pÄ KlÀssbols linnevÀveri. LÀtta och snabbtorkade, lyder ursÀkten.

Ska vi nu vara ute med plĂ„tisen och ha den som enda bostad i kanske ett Ă„r lĂ€r vi fĂ„ rĂ€kna vartenda gram och varenda kubikmillimeter noggrant. Det blir inte alltid gratis, men i det lĂ„nga loppet lĂ€r det jĂ€mna ut sig, för en av idĂ©erna med vĂ„rt nya slimmade liv Ă€r ju just att slimma. ”Den som har minst prylar nĂ€r hon dör vinner” Ă€r vĂ„rt nya valsprĂ„k.


Men den hĂ€r gĂ„ngen fick vi alltsĂ„ göra ett nytt inköp för att kunna slimma. Å andra sidan - vilket inköp! TvĂ„ vĂ„fflade badhanddukar i linne per skalle och tvĂ„ ansikts- och handhanddukar i liknande struktur.


Sedan tidigare har vi Àrligt talat en hel packe KlÀssbolshanddukar av olika slag och dessa kommer till anvÀndning som kÀrlhanddukar och handhanddukar i köket. Och som slÀng till den som lagar mat, det vill sÀga Moi.

Efter vÀl förrÀttat vÀrv sitter det fint med en gofika pÄ café Kvarnen pÄ andra sidan vÀgen frÄn KlÀssbol.

En bonus i sammanhanget Àr att vi har lite drygt en timmes bilresa till KlÀssbol och deras ljuvliga butik i sjÀlva vÀveriet. DÀr ligger priserna generellt tio procent under dem i andra butiker eller pÄ nÀtet, och i avdelningen för andrasortering (smÄ felvÀvnader som alltid Àr markerade sÄ att man kan ta stÀllning till hur mycket de stör) kan man spara lika mycket till.


Nu vÀntar vi bara pÄ att fÄ blöta ner oss riktigt ordentligt sÄ att vi fÄr se vad badlakanen gÄr för!


(För övrigt vill vi pÄpeka att vi inte Àr influerade till det hÀr inlÀgget med hjÀlp av sponsorpengar, vi gillar vÄrt VÀrmland och allt gÎtt en kan köpa dÀr ÀndÄ!)

192 visningar0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla
bottom of page