top of page
Arromaches museum.jpg

Ny invasion i Normandie –
vi guidar dig till rätt ställen

Sommaren 2024 firas åttioårsminnet av de allierades landstigning i franska Normandie – en krigsoperation som innebar början till slutet på andra världskriget och en säkrad demokrati i västra Europa. 

En ny invasion väntas, den här gången av besökare från hela världen. 

Många campingplatser och hotell är redan fullbokade runt märkesdagen 6 juni och trycket kommer att vara hårt hela sommaren. Besöksnäringen i regionen står rustad, och det gör även vi i Nomadliv; vi har provkört hela kusten flera gånger, med och utan medresenärer.

Utifrån vår samlade erfarenhet har vi har satt samman en husbilsresa som tar oss till några av de viktigaste minnesplatserna och mest intressanta museerna. 

Vi har valt ut campingplatser i bra lägen och förhandsbokat så att ingen som följer med på vår guidade tur behöver oroa sig för att bli utan nattplats.

Pegasus bridge.jpg

Vi har också lärt oss att Normandie är så mycket mer än krigsminnen. Regionen har i vårt tycke ett av Frankrikes smakligaste och mest varierade kök. Här kan vi frossa i skaldjur och fisk, här flödar grädden och smöret, gärna ihop med mört ljust kött och smaksatt med traktens rikedom av äpplen. Här doftar också de berömda kittostarna och här frasar pannkakorna. 

Och allt sköljs ner med frisk cider och kanske en calvados till kaffet som matsmältare.

DSC_5455_Restaurang_W.jpg

Vi missar förstås inte sevärdheter som Bayeuxtapeten och klosterön Mont Saint Michel. 

Den som gillar friska bad får rikliga möjligheter eftersom vi hela tiden färdas nära havet och ofta bor på campingar med strandkontakt. Minst en livlig torgmarknad har vi också prickat in!

Turen kommer att gå från Albert nära Somme i regionen Picardie och ut till Cancale på den bretonska kusten. Honfleur, Arromanches och Omaha Beach är bara några av de stopp vi har valt ut med omsorg.

Mont Saint Michel 1.jpg

Normandie 2–15 september 2024

Pris 1 890 €/ekipage

 

Ingår: 

13 övernattningar

Tre trerätters middagar med dryck

Ett crêpe-taberas med cider

En och annan ”apéro” med tilltugg under vår markis

Alla entréavgifter 

Hjälp med navigering

Guidning 

 

Och förstås lite allmän hjälp med sånt som kan uppstå under resans gång. Margareta tar sig fram hyfsat på franska och Bobo är en entusiastisk plåtisförare, så tillsammans – och med ett gott humör – löser vi det mesta!

Tycker du också att detta låter bra?
Då kan du höra av dig till oss 
här, så berättar vi ännu mer!

Bad i Cancale.jpg
bottom of page