top of page

GUIDADE TURER

GUIDADE TURER

VI RESER TILLSAMMANS 

 Oj, vad skönt det var att komma igång och resa tillsammans med andra igen! Försommarens tur till Alsace blev precis så lyckad som vi hade sett fram emot.
 

Nu är nomadlivet igång igen!

Försommarens resa 2022 till vinparadiset Alsace, via Romantische Strasse och Mainau, bjöd på trevliga deltagare, bra väder och ständigt gott humör – så mycket bättre kan det ju inte bli!

Nu har vi snickrat ihop nya turer inför 2023 och 2024.

Skön sensommarvärme i Normandie, äventyr i Marocko och behaglig inledning på sommaren i Sydfrankrike har vi framför oss!

Under markisen_W.jpg

Normandie – mycket mer än krig

Normandie är inte bara ständigt aktuellt, utan också en av de mest tilltalande regionerna i Frankrike, vilket inte vill säga lite. 

Landskapet är förföriskt med sina böljande betesängar och talrika kor, äppelträden, de charmiga korsvirkesgårdarna och strändernas dramatiska klippstup.

Vi besöker krigsminnen från tre krig, men gör även många nedslag med mer upplyftande innehåll.

Det blir arkitektur, konsthantverk, vacker vandring, båtfärd och en odyssé genom regionens flödande utbud av mat och dryck; crêpes, skaldjur, kalvkött, äpplen, cider, calvados … Listan tar aldrig slut!

Vi är också mycket glada över att ha med oss Maria Gustavsdotter på resan, en av landets mest lästa författare av historiska romaner och en hängiven brodös. Hon kommer att lära oss mer om bland annat den fascinerande Bayeux-tapeten.

Puff_Guid_Normadie.jpg

Normandie 
4–17 september 2023

Maria G.jpg

Möt värmen i sköna, vackra Marocko!

Vad sägs om en resa till Marocko efter jul- och nyårhelgerna 2023/2024?

Den 14 januari samlas vi i södra Spanien för att göra avstamp mot Nordafrika och det sköna, varma husbilslandet Marocko.

Vi har lagt upp en resa på 24 dagar som vi tror kommer att ge en glimt av Marocko som ger mersmak.

Det blir kust, sol och bad, det blir livligt marknadsliv, vackra vägsträckor, kanske en liten kamelritt, berbermat och inte minst trevlig samvaro!

När vi har gjort den här turen kommer alla att vara självgående i Marocko – och färjebiljetten gäller i två månader till:-)

DSC_0094_W.jpg

Livets goda i Sydfrankrike

Den andra resan 2024 går i våra nuvarande hemtrakter, sydvästra Frankrike. För givetvis vill vi bjuda våra husbilsvänner på en resa genom våra egna mest älskade smultronställen! 

Vi reser utmed Rhône, tittar och smakar på Provence, fortsätter till Medelhavet och avslutar i det gigantiska vindistriktet Languedoc.

Turen kommer att vara välmatad med konstupplevelser, spännande modernistisk 

arkitektur, världsarv som Pont du Gard och Carcassonne, vacker vandringsvänlig natur i sprakande van Gogh-färger, men också tillbakalutat strandliv vid turkost hav – och förstås en läcker provkarta av mustig sydfransk mat från hav och land och viner av alla kulörer!

Les Alpilles, vinlandskap, berg_0568_W.jpg

Sydfrankrike 
27 maj – 10 juni 2024 

bottom of page