GUIDADE TURER

GUIDADE TURER

Sydfrankrike 2 – 16 juni 2023 (cirka)
Normandie 4 – 17 september 2023

VI RESER TILLSAMMANS 

 Oj, vad skönt det var att komma igång och resa tillsammans med andra igen! Försommarens tur till Alsace blev precis så lyckad som vi hade sett fram emot.
 

Nu är nomadlivet igång igen!

Försommarens resa till vinparadiset Alsace, via Romantische Strasse och Mainau, bjöd på trevliga deltagare, bra väder och ständigt gott humör – så mycket bättre kan det ju inte bli!

Nu har vi snickrat ihop två nya turer inför 2023.

Under markisen_W.jpg

Livets goda i Sydfrankrike

Den första resan går i våra nuvarande hemtrakter, sydvästra Frankrike. Den är inte helt färdig-planerad än, men vi vet att den kommer att gå i Provence och Languedoc och vara välmatad med konstupplevelser, vacker natur, strandliv – och förstås mat och vin!

Håll ögonen öppna, så kommer det snart mer info om den!

 

Normandie – mycket mer än krig

Normandie är inte bara ständigt aktuellt, utan också en av de mest tilltalande regionerna i Frankrike, vilket inte vill säga lite. 

Landskapet är förföriskt med sina böljande betesängar och talrika kor, äppelträden, de charmiga korsvirkesgårdarna och strändernas dramatiska klippstup.

Vi besöker krigsminnen från tre krig, men gör även många nedslag med mer upplyftande innehåll.

Det blir arkitektur, konsthantverk, vacker vandring, båtfärd och en odyssé genom regionens flödande utbud av mat och dryck; crêpes, skaldjur, kalvkött, äpplen, cider, calvados … Listan tar aldrig slut!

Vi är också mycket glada över att ha med oss Maria Gustavsdotter på resan, en av landets mest lästa författare av historiska romaner och en hängiven brodös. Hon kommer att lära oss mer om bland annat den fascinerande Bayeux-tapeten.

Läs mer

Les Alpilles, vinlandskap, berg_0568_W.jpg

Sydfrankrike 
2–14 juni 2023 (cirka)

Puff_Guid_Normadie.jpg

Normandie 
4–17 september 2023