top of page

GUIDADE TURER

GUIDADE TURER

VI RESER TILLSAMMANS 

 Oj, vad skönt det var att komma igång och resa tillsammans med andra igen! Försommarens tur till Alsace blev precis så lyckad som vi hade sett fram emot.
 

Nu är nomadlivet igång igen!

Försommarens resa till vinparadiset Alsace, via Romantische Strasse och Mainau, bjöd på trevliga deltagare, bra väder och ständigt gott humör – så mycket bättre kan det ju inte bli!

Nu har vi snickrat ihop två nya turer inför 2023.

Livets goda i Sydfrankrike

Den första resan går i våra nuvarande hemtrakter, sydvästra Frankrike. För givetvis vill vi bjuda våra husbilsvänner på en resa genom våra egna mest älskade smultronställen! 

Vi reser utmed Rhône, tittar och smakar på Provence, fortsätter till Medelhavet och avslutar i det gigantiska vindistriktet Languedoc.

Turen kommer att vara välmatad med konstupplevelser, spännande modernistisk 

arkitektur, världsarv som Pont du Gard och Carcassonne, vacker vandringsvänlig natur i sprakande van Gogh-färger, men också tillbakalutat strandliv vid turkost hav – och förstås en läcker provkarta av mustig sydfransk mat från hav och land och viner av alla kulörer!

Under markisen_W.jpg
Les Alpilles, vinlandskap, berg_0568_W.jpg

Sydfrankrike 
25 maj – 8 juni 2023 

Normandie – mycket mer än krig

Normandie är inte bara ständigt aktuellt, utan också en av de mest tilltalande regionerna i Frankrike, vilket inte vill säga lite. 

Landskapet är förföriskt med sina böljande betesängar och talrika kor, äppelträden, de charmiga korsvirkesgårdarna och strändernas dramatiska klippstup.

Vi besöker krigsminnen från tre krig, men gör även många nedslag med mer upplyftande innehåll.

Det blir arkitektur, konsthantverk, vacker vandring, båtfärd och en odyssé genom regionens flödande utbud av mat och dryck; crêpes, skaldjur, kalvkött, äpplen, cider, calvados … Listan tar aldrig slut!

Vi är också mycket glada över att ha med oss Maria Gustavsdotter på resan, en av landets mest lästa författare av historiska romaner och en hängiven brodös. Hon kommer att lära oss mer om bland annat den fascinerande Bayeux-tapeten.

Puff_Guid_Normadie.jpg

Normandie 
4–17 september 2023

Maria G.jpg

Vad sägs om en resa till Marocko efter jul- och nyårhelgerna 2023/2024?

Vi är i full färd med att planera och rekognoscera en tur på cirka tre veckor med start i spanska Algeciras. Vi har redan fått förfrågningar från olika håll och så fort vi vet mer om upplägget återkommer vi med mer info.

DSC_0094_W.jpg
bottom of page