GUIDADE TURER

GUIDADE TURER

VI RESER TILLSAMMANS 

Bodensee & Alsace är som mest spännande på hösten, så då åker vi dit och njuter av naturens färger och vinet.  

Nästa vår väntar franska Camargue och en kortis till Berlin.

En vill ju träffe fôlk också ...

Visst finns det något vilsamt i att ibland ligga och remma på vägen och knappt ens behöva prata med sin medresenär på många timmar. Men efter några såna pass är det onekligen trevligt att träffa andra husbilsresenärer och "tjôta", utbyta tips och erfarenheter eller bara prata bort en stund.

Gemensamma husbilsturer var en av de saker vi fick många förfrågningar om när vi under ett par år drev husbilsmagasinet Nomadliv. Och nu blir det av, nu drar vi igång Nomadlivs guidade husbilsturer!

Vi har valt några av våra egna absoluta favoritdestinationer som vi vill dela med oss av. Det är platser vi har besökt många gånger och därför känner väl.

Romantische Strasse, Bodensjön

och Alsace i skördetid 

Romantikvägen och  undersköna Bodensjön med Mainau hör till våra nyare favoriter, medan vår kärlek till Alsace har många år på nacken. Och den lär inte rosta i första taget. Här har vi så mycket vi vill dela med oss av:

Goda viner, sköna cykelvägar, kunniga matciceroner – allt detta och lite till ska vi hinna med!

Camargue via Heiligenhafen,

Alsace och Rhônedalen   

Först ut nästa år är resan till Camargue och slutdestinationen Saintes Maries de la Mer vid Medelhavet. På vägen dit hinner vi uppleva härliga Heiligenhafen vid Nordsjökusten, vi smakar ljuvliga vita viner i Alsace och lika läckra röda i Tain l'Hèrmitage.

Puff_Guid_Camargue.jpg
Muren_0133_W.jpg
1C_GuidadAlsace.jpg

Oktoberfest!  

Vi smakar oss fram bland några av Tysklands mest välrenommerade mikrobryggerier. Händelsevis ligger några av dem på orter som ser ut att vara hämtade från en sagobok. Här har vi också – av uppenbara skäl – lagt oss vinn om att pricka in nattstopp med gång- eller bussavstånd mellan ölhall och ställplats.

Tyskl öl 54LÅG.jpg