GUIDADE TURER

GUIDADE TURER

VI RESER TILLSAMMANS 

 Vem vill inte möta vårens värme så tidigt som möjligt?

Vi gör det genom att ta husbilen ner till Camargue i södra Frankrike, där floden Rhône rinner ut i Medelhavet.

Och vi gör det tillsammans, eller hur? 

En vill ju träffe fôlk också ...

Visst finns det något vilsamt i att ibland ligga och remma på vägen och knappt ens behöva prata med sin medresenär på många timmar. Men efter några såna pass är det onekligen trevligt att träffa andra husbilsresenärer och "tjôta", utbyta tips och erfarenheter eller bara prata bort en stund.

Gemensamma husbilsturer var en av de saker vi fick många förfrågningar om när vi under ett par år drev husbilsmagasinet Nomadliv. Och nu blir det av, nu drar vi igång Nomadlivs guidade husbilsturer!

Vi har valt några av våra egna absoluta favoritdestinationer som vi vill dela med oss av. Det är platser vi har besökt många gånger och därför känner väl.

Romantische Strasse, Bodensjön

och Alsace i skördetid 

Romantikvägen och  undersköna Bodensjön med Mainau hör till våra nyare favoriter, medan vår kärlek till Alsace har många år på nacken. Och den lär inte rosta i första taget. Här har vi så mycket vi vill dela med oss av:

Goda viner, sköna cykelvägar, kunniga matciceroner – allt detta och lite till ska vi hinna med!

Puff_Guid_Camargue.jpg
1C_GuidadAlsace.jpg

Camargue via Heiligenhafen,

Alsace och Rhônedalen   

Först ut nästa år är resan till Camargue och slutdestinationen Saintes Maries de la Mer vid Medelhavet. På vägen dit hinner vi uppleva härliga Heiligenhafen vid Nordsjökusten, vi smakar ljuvliga vita viner i Alsace och lika läckra röda i Tain l'Hèrmitage.

Oktoberfest!  

Vi smakar oss fram bland några av Tysklands mest välrenommerade mikrobryggerier. Händelsevis ligger några av dem på orter som ser ut att vara hämtade från en sagobok. Här har vi också – av uppenbara skäl – lagt oss vinn om att pricka in nattstopp med gång- eller bussavstånd mellan ölhall och ställplats.

Tyskl öl 54LÅG.jpg