top of page

GUIDADE TURER

VI RESER TILLSAMMANS 

Det är allt himla kul att resa ihop!!

Öken, Medelhavet och D-Day i år

Är du lika sugen på ressällskap som vi är? 

Inte alltid förstås, en av de sköna grejerna med husbilslivet är att kunna dra iväg från all vardag och alla dammråttor och bara slappa för sig själv under markisen ett tag.

Men rätt ofta känner vi en längtan efter några att uppleva saker tillsammans med och sedan kunna sitta och prata om dagens händelser. Eller om något helt annat. Vi människor är ju onekligen sociala varelser.

Tre resmål 2024

Under 2024 arrangerar vi tre guidade resor med rätt skiftande innehåll. En går till Marocko vilken dag som helst och om den blir så bra som vi tror gör vi om den nästa år.

 

På försommaren gör vi ett svep i våra egna hemtrakter i Sydfrankrike och delar med oss av våra favoritutflykter. Världsarv, konst och kultur plus en massa god mat och dryck blir det.

 

Operation Overlord åttio år

Och när den värsta anstormningen till Normandie, som i år firar åttioårsjubileet av Operation Overlord som räddade Europa från fascismen, är över i september åker vi dit och upprepar förra årets uppskattade rutt. Krigsminnen förstås, men också en mix av traktens läckerheter, kultur och intressanta bad i världens mest varierande tidvatten.

Normandie grupp.jpg
Omaha_W.jpg

Möt värmen i sköna, vackra Marocko!

Vad sägs om en resa till Marocko efter jul- och nyårhelgerna 2023/2024?

Den 14 januari samlas vi i södra Spanien för att göra avstamp mot Nordafrika och det sköna, varma husbilslandet Marocko.

Vi har lagt upp en resa på 24 dagar som vi tror kommer att ge en glimt av Marocko som ger mersmak.

Det blir kust, sol och bad, det blir livligt marknadsliv, vackra vägsträckor, kanske en liten kamelritt, berbermat och inte minst trevlig samvaro!

När vi har gjort den här turen kommer alla att vara självgående i Marocko – och färjebiljetten gäller i två månader till:-)

DSC_0094_W.jpg
IMG_3461_W.jpg
Essaouira_0033_W.jpg

Livets goda i Sydfrankrike

Den andra resan 2024 går i våra nuvarande hemtrakter, sydvästra Frankrike. För givetvis vill vi bjuda våra husbilsvänner på en resa genom våra egna mest älskade smultronställen! 

Vi reser utmed Rhône, tittar och smakar på Provence, fortsätter till Medelhavet och avslutar i det gigantiska vindistriktet Languedoc.

Konst, vin och världsarv

Turen kommer att vara välmatad med konstupplevelser, spännande modernistisk 

arkitektur, världsarv som Pont du Gard och Carcassonne, vacker vandringsvänlig natur i sprakande van Gogh-färger, men också tillbakalutat strandliv vid turkost hav – och förstås en läcker provkarta av mustig sydfransk mat från hav och land och viner av alla kulörer!

Les Alpilles, vinlandskap, berg_0568_W.jpg

Sydfrankrike 
27 maj – 10 juni 2024 

_La-Grand-Motte_210433 _W.jpg
Pont du Gard.jpg

D-Day fyller åttio – och det firas!

Sommaren 2024 firas åttioårsminnet av de allierades landstigning i franska Normandie.

En ny invasion väntas, den här gången av besökare från hela världen. 

Vissa campingplatser är redan fullbokade sedan länge.

Nomadliv har valt ut de bästa stoppen och bokar i god tid. Du behöver bara åka med – och vara trevlig!

_St Pierre med utsikt, Sète_W.jpg
Arromaches nya museet.jpg
bottom of page