top of page
Heiligenh_2851_LS.jpg

Hitta inspiration till husbilsresor

och ställplatser med Nomadliv

 

Välkommen till Nomadliv!

Detta är en sajt för dig som redan har en husbil och vill få inspiration till nya husbilsresor.

Eller för dig som funderar på att hyra husbil och känna dig för innan du vet om detta är den semesterform eller livsstil som passar dig.

Vi som driver bloggen har många års erfarenhet av att resa med husbil i Sverige och övriga Europa, och vi vill gärna ta dig med på några av våra resor både i fantasin och verkligheten.

Lägger ut nytt efterhand

Vi lägger fortlöpande ut nya husbilsreportage och information om ställplatser i takt med att vi själva upptäcker och upplever dem.

Vi har även en bank av tidigare reportage för dig att botanisera bland, en del av dem av lite äldre snitt, andra tämligen färska. Historiska monument brukar visserligen stå kvar och floder fortsätta att rinna åt samma håll, men det händer trots allt att stadsdelar ändrar skepnad, och framförallt att villkoren för husbilsåkare förändras på en ort. Vi tar gärna din hjälp med att uppdatera fakta om den hart blivit föråldrad. Mejla och berätta så ändrar vi!

Vår ambition är att jobba med en ständig påfyllnad av rykande färska husbilsupplevelser såväl i Skandinavien som i kontinentala Europa.

Olika stopp efter olika behov

Efter alla år på vägen ha vi lärt oss att en husbilsresa och ett husbilsstopp kan se väldigt olika ut och styras av helt olika behov. Ena gången är vi bara ute efter en plats att stanna och sova på; det kan vara en enkel rastplats utmed en svensk väg eller ett välutrustat långtradarrastställe utmed tyska autobahn.

En annan gång bestäms husbilsstoppet helt av själva destinationen. Då kanske servicen på ställplatsen är av underordnad betydelse, men man ska ändå kunna stå där ett dygn eller två för att hinna med ortens sevärdheter.

Ytterligare en annan gång är det ställplatsen eller campingen i sig själv som lockar. Umgänget med andra husbilsåkare, utbytet av reseupplevelser och tekniska tips, den avslappnade tillvaron under markisen och intill grillen.

Kanske hyra husbil först?

Kort sagt så finns det mängder av olika ställplatser och andra typer av stopp att dela med sig av. Nomadliv håller sig inte med en egen ställplatskatalog. Det finns redan ett antal ställplatskataloger av både svensk och utländsk utgivning, och i den mån de ställplatser som förekommer i våra reportage finns i någon av dessa länkar vi dit.

 

Vi tror också att du som ännu inte har klippt till på en husbil kan få många praktiska tips, till exempel om var du kan hyra husbil och vad det kostar att hyra en husbil.

Här finns till exempel ett reportage om hur det går till att flyga söderut och hyra husbil på plats.

 

På sajten är allt gratis, men Nomadliv har också en kommersiell gren: guidade husbilsturer. Vad vi erbjuder där kan du läsa allt om här och under fliken villkor.

bottom of page