top of page
Hyra_plåtis_W1500px.jpg

Så många mil, så många år ...

Nomadliv består av skribenten Margareta Jonilson och fotografen Bobo Jonilson.

Tillsammans har vi kört husbil sedan 2006 och färdats drygt 20.000 mil i 19 länder.

År 2009 gjorde vi en två månader lång resa genom åtta huvudstäder i östra Europa och gav ut boken ”Vi campar i österled”.

Under åren 2014 och 2015 gav vi ut husbilsmagasinet Nomadliv, som levde i åtta nummer innan vi tvingades ge upp det projektet.

Utöver husbilslivet har mycket av vår frilansverksamhet bedrivits utanför Europa, så vi vågar påstå att vi är rätt rutinerade när det gäller att resa och att lösa problem.

Nu är det plåtis som gäller

Vi är inne på vår fjärde gemensamma husbil. Den första var en väl begagnad folkabuss California som vi körde som andrabil och bara sov i en natt. Det räckte för att vi skulle bli bitna av husbilslivet, men samtidigt inse att det inte skulle utspelas på den typen av omkringglidande plymåer och stenhårda bäddar.

Därefter följde en Laika med alkov, sedan en helintegrerad Laika Rexosline innan vi 2016 bytte till vår nuvarande plåtis Karmann Dexter 600 Go. Den tror vi kommer att bli vår sista husbil. Vi trivs fantastiskt bra med husbilslivet i det lilla formatet. Det passar våra resemönster perfekt.

Bulor och svordomar ...

För det mesta söker vi oss till små trånga byar, stadskärnor i större städer eller ut i skogen och då är det väldigt smidigt att ta sig fram med en liten husbil. Sen får vi acceptera en och annan bula i huvudet och svordomar när utrymmet känns lite väl begränsat.

Vi jobbar fortfarande med husbilsreportage och andra resereportage till olika typer av publikationer, men framförallt lägger vi fortlöpande ut nytt material här på vår egen blogg Nomadliv.

Det gör vi både för att vi tycker det är roligare att resa när vi har ett visst krav på oss att ta reda på allt om ett resmål och för att vi vill skapa ett intresse för sköna husbilsturer i Europa.

Cheeta en resvan hund 

Om det inte är för varmt på våra resmål i Europa tar vi med oss vår mycket resvana hund Cheeta, vars största lycka är att bli utsläppt på en vidsträckt strand under off season och få busa runt i sanden. För att sedan skaka av sig sanden, tångrester och allsköns skräp i mattarnas bäddar.

bottom of page